Bli ringevenn – bli frivillig!

Regnbuetelefonen drives i samarbeid av Skeiv Verden Oslo og Viken, Forbundet for Transpersoner i Norge, HivNorge, Bamseklubben og FRI Oslo og Viken. Du kan bli en del av Regnbuetelefonen ved å bli med som frivillig. Om du er medlem eller ei, spiller ingen rolle. Det viktigste er at du bidrar.

Som frivillig ringevenn – den som ringer til folk – blir du koblet med en eller flere personer som ønsker seg en telefonvenn.

Regnbuetelefonen-prosjektet er til fordi vi alle kan kjenne på en følelse av ensomhet og isolasjon til tider – spesielt nå som Korona-pandemien gjør at mange isoleres og er alene mer enn vanlig. Som frivillig i Regnbuetelefonen bidrar du og utgjør en forskjell i livene til folk.

Du er en person som er god å snakke med – som kan lytte og har lyst og mulighet til å forplikte deg til å gjennomføre opplæring med oss i Skeive venner, og gjennomføre faste samtaler hver uke. Alle folk i Norge kan bli ringevenn-frivillige i Regnbuetelefonen.

Som frivillig trenger du ikke være utdannet terapeut, sosialarbeider eller hjelper.

BLI MED! 
  • Første steg i prosessen er å registrere deg i skjemaet via knappen under og svare på noen enkle spørsmål.
  • Deretter vil du bli kontaktet av prosjektmedarbeider i Regnbuetelefonen for et kort intervju der vi snakke om hva det innebærer å være frivillig telefonvenn.
  • Etter intervjuet avtaler vi tidspunkt for å delta på opplæringskurs for Regnbuetelefon-frivillige.
  • Etter opplæringen vil du bli matchet med en fast telefonvenn, og du begynner med de regelmessige telefonvennsamtalene. 

Hjelp oss med å gjøre Regnbuetelefonen kjent

Regnbuetelefonen – skaper gode samtaler med og motvirker ensomhet blant voksne skeive mennesker (lesbiske, homofile, bi/pan, interpersoner eller transpersoner).

Del gjerne vårt arbeid med Regnbuetelefonen med dine venner og bekjente: